ПРОКТОЛОГІЯ
В медичному центрі "Вітамед+" відтепер
доступний прийом лікаря-проктолога.
Пропонуємо сучасні методи лікування
гемороїдальних вузлів, анальних тріщин
та інших патологій анальної зони.
Запис за телефонами на нашому сайті
Ведення вагітності
Повний комплекс послуг спостереження
за вагітністю з перших тижнів і до народження немовляти
Дізнатись більше
КОЛОНОСКОПІЯ
В медичному центрі "Вітамед+" доступна
процедура колоноскопії - високоінформативного
дослідження прямої та товстої кишки
за допомогою ендоскопа
Дізнатись більше
Консультація педіатра
Подбайте про здоров'я Вашої дитини - запишіться
на прийом до фахівця-педіатра в МЦ"Вітамед+"
Дізнатись більше
Попередній
Далі

Наскільки здорове ваше серце?

Існує багато змін у способі життя, які ви можете зробити, щоб покрашити здоров‘я вашого серця.
 
Перестати палити
 
Відмова від куріння, ймовірно, є найбільшою послугою, яку ви можете зробити своєму організму, і хоча це може бути нелегко, воно того варте. Дивно, але зараз рівень куріння знизився з 45% дорослих до 17% чоловіків і 13% жінок – ви можете приєднатися до них!
 
Будьте активним
 
Користь від регулярних фізичних вправ недооцінена. Крім зміцнення серця та зниження ризику серцевого нападу та інсульту, фізичні вправи знижують ризик остеопорозу (витончення кісток) і можуть підвищити настрій та зменшити ризик депресії .
Протягом багатьох років «стандартом» вважають 10 000 кроків на день, як мінімальна фізична активність.
 
Перевірте свій артеріальний тиск
 
Високий кров’яний тиск також стоїть у початку списку, що стосується факторів ризику. Це також, ймовірно, найбільший фактор ризику інсульту.
Ви не знатиммете, що у вас високий кров’яний тиск, якщо не перевірятимете його постійно – за винятком ситуацій, високий кров’яний тиск не викликає короткочасних симптомів, але створює величезне навантаження на ваше серце.
 
Як ваш холестерин?
 
Практично всім відомо, що високий рівень холестерину є фактором ризику серцевого нападу. Але насправді все складніше. Це “поганий” холестерин ЛПНЩ, який покриває ваші артерії, детальніше можете почитати в одному з попередніх постів.
Хоча у більшості людей рівень холестерину в основному залежить від способу життя, є одне спадкове захворювання, яке означає, що без лікування ви можете мати набагато більший ризик серцевого нападу.
Цей стан, який називається сімейною гіперхолестеринемією, зустрічається в сім’ях і означає, що ваше тіло не може належним чином переробляти холестерин. Це призводить до накопичення шкідливого холестерину на ваших артеріях, включаючи серце.
 
Зайва вага
 
Поряд із відмовою від куріння, підтримка ваги в нормальних межах приносить вашому серцю величезну користь.
Дотримуйтесь здорової для серця дієти з більшою кількістю фруктів і овочів, заміна рафінованих (білих) продуктів цільнозерновими або цільнозерновими, а вершкове масло або насичені жири оливковою олією.
 
В медичному центрі “Вітамед+” ми допоможемо Вам тримати серце в тонусі. Записуйтесь на прийом до кардіолога за телефонами, що вказані на сайті.
 

Записатись на прийом

Оберіть послугу зі списку та заповніть контактні поля форми